Where is the forum's server located?

SkedAddled

Printer Guru
Joined
Jun 7, 2018
Messages
122
Reaction score
121
Points
107
Location
West Michigan
Printer Model
MG5320, PRO-100, CLP-300
I only ask about this because I frequently receive timeouts
when refreshing a page or clicking to go somewhere else.

Am I a very long distance from the server here in the US?

The domain is registered with GoDaddy, with a contact in California, USA.

Seems unusual to me that a US-based server gives me such issues
when I get other US- and foreign-based domains returning data
so much faster.
 

stratman

Printer VIP
Platinum Printer Member
Joined
Apr 19, 2007
Messages
6,862
Reaction score
4,998
Points
373
Location
USA
Printer Model
Canon MB5120, Pencil
Am I a very long distance from the server here in the US?
There are tools readily and freely available to ping an address and traceroute the hops from them to you.

The forum has historically been quite smooth running for years. However, there does seem to be an uptick in connection issues recently.
 

Emulator

Printer Master
Platinum Printer Member
Joined
Jan 4, 2012
Messages
1,675
Reaction score
1,305
Points
277
Location
UK
Printer Model
Canon Pro9000 II
I was a little surprised that Printer Knowledge is supported by forum software from:- XenForo Ltd. is registered in England and Wales with company number 07294282. See foot of page.
 
Last edited:

SkedAddled

Printer Guru
Joined
Jun 7, 2018
Messages
122
Reaction score
121
Points
107
Location
West Michigan
Printer Model
MG5320, PRO-100, CLP-300
Well, it's been some years since I've actively combatted spam and used all the
stuff to track the ultimate source, SamSpade won't install on Win7 64,
and the usual Win-included traces and pings source to IP addresses
I'm unable to identify, most likely due to my rustiness in such things. :(

...there does seem to be an uptick in connection issues recently.
But this may explain my issues.
I could try to ping and trace every connection hop between me and here,
then whois them, but it's mostly fine here, so I'm not terribly concerned.

My thanks for the replies.
 

Nifty

Printer Master
Administrator
Joined
Nov 3, 2004
Messages
2,644
Reaction score
956
Points
297
Location
Bay Area CA
Printer Model
CR-10, i560 ,MFC-7440N
Hey guys, thanks for the discussion and help with troubleshooting. If there is an issue, I want to find / fix it!

Does the issue happen when you're just browsing the site, or when you're posting, uploading pics, or everything?

I've been trying to see if I can duplicate the issues, but haven't been able to.

Our server is located in Dallas, TX and we're with a top-tier hosting company on a pretty solid configuration.

Server loads and CPU have looked pretty solid (there was a little spike a few days ago):

upload_2018-6-16_10-54-19.png

When you're having problems and want to help trouble-shoot, you can try a ping / trace from your location to our IP: 45.56.124.68

Ideally, we can determine if this is server-wide, specific to PrinterKnowledge, a specific ISP, specific users, etc.
 

SkedAddled

Printer Guru
Joined
Jun 7, 2018
Messages
122
Reaction score
121
Points
107
Location
West Michigan
Printer Model
MG5320, PRO-100, CLP-300
Does the issue happen when you're just browsing the site, or when you're posting, uploading pics, or everything?
Actually, just a few times while clicking links.

I've noticed it primarily on refresh or navigation.
No timeouts when trying to post a message.

It seems to be just a hop or two from my end, not the other way around.
It's been sporadic, not chronic.
 

Nifty

Printer Master
Administrator
Joined
Nov 3, 2004
Messages
2,644
Reaction score
956
Points
297
Location
Bay Area CA
Printer Model
CR-10, i560 ,MFC-7440N
Thanks @SkedAddled !

Let's keep on it and see if we can figure it out. It's important to me that my sites are zippy and reliable, so if you (and other) keep having problems, let me know so we can try to duplicate / isolate the problem.
 
Top