1. Dismiss Notice
  2. Picture Of The Week (POW) Information and Submissions
    CLICK HERE!
    (if you are logged in, this notice can be dismissed using the "x" to the top right of the notice)

    Dismiss Notice
  3. Official PK Poll: Is there any future in refilling?
    CLICK HERE!
    (if you are logged in, this notice can be dismissed using the "x" to the top right of the notice)

    Dismiss Notice
  4. PK Featured Thread: How to take pictures of gloss differential properly?
    CLICK HERE!
    (if you are logged in, this notice can be dismissed using the "x" to the top right of the notice)

    Dismiss Notice

Primera LX900 LX2000 Chip bypass

Discussion in 'Non OEM Ink & Cartridge Suppliers' started by PrimeraBoy, Jan 15, 2017.

  1. Jun 20, 2017
    The Hat

    The Hat Printer VIP Moderator

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    9,242
    Likes Received:
    3,706
    Trophy Points:
    363
    Location:
    Wicklow Ireland
    Printer Model:
    Canon Rule in My House
  2. Jun 20, 2017
    Runner

    Runner Newbie to Printing

    Joined:
    Jun 19, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Printer Model:
    Primera LX900
    Yeah, I am using chips like these because we have alot of work and its just insane to use the Primera cartriges. I just hoped that there were other way to ease the process...
     
  3. Jun 20, 2017
    The Hat

    The Hat Printer VIP Moderator

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    9,242
    Likes Received:
    3,706
    Trophy Points:
    363
    Location:
    Wicklow Ireland
    Printer Model:
    Canon Rule in My House
  4. Jun 20, 2017
    Runner

    Runner Newbie to Printing

    Joined:
    Jun 19, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Printer Model:
    Primera LX900
    You still need to replace the chip on these, its just easier for refilling them because they are see trhough. I am using the exact same ones.
     
  5. Jun 21, 2017
    The Hat

    The Hat Printer VIP Moderator

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    9,242
    Likes Received:
    3,706
    Trophy Points:
    363
    Location:
    Wicklow Ireland
    Printer Model:
    Canon Rule in My House
  6. Jun 21, 2017
    Runner

    Runner Newbie to Printing

    Joined:
    Jun 19, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Printer Model:
    Primera LX900
    Yes, its far, far better than the OEM cartrages! Currently the price difference is 10 times.
     
  7. Sep 1, 2017
    J. Renrock

    J. Renrock Print Lurker

    Joined:
    Sep 1, 2017
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Printer Model:
    Primera LX2000
    Hi, I'm new here,
    Just want to share my experience with my Primera LX2000. I don't find any chip bypass or similar but I think I found a solution manipulating the software:
    In the folder C:\Program Files (x86)\Primera Technology\PTStatus2000 can see a file with the name "PTStatus2000.exe.config" that I opened this with the Adobe Dreamweaver and saw an XML content like this:

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
    <configuration>
    <configSections>
    <sectionGroup name="userSettings" type="System.Configuration.UserSettingsGroup, System, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089" >
    <section name="PTStatus2000.Properties.Settings" type="System.Configuration.ClientSettingsSection, System, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089" allowExeDefinition="MachineToLocalUser" requirePermission="false" />
    </sectionGroup>
    </configSections>
    <startup>
    <supportedRuntime version="v4.0" sku=".NETFramework,Version=v4.5" />
    </startup>
    <system.diagnostics>
    <sources>
    <source name="PTStatus2000" switchName="_traceSwitch">
    <listeners>
    <remove name="Default"/>
    </listeners>
    </source>
    </sources>
    <switches>
    <add name="_traceSwitch" value="Verbose"/>
    </switches>
    <trace autoflush="true" indentsize="4"/>
    </system.diagnostics>
    <userSettings>
    <PTStatus2000.Properties.Settings>
    <setting name="SWFWResponse" serializeAs="String">
    <value>httpResponse.txt</value>
    </setting>
    <setting name="DriverName" serializeAs="String">
    <value>Color Label 2000</value>
    </setting>
    <setting name="Language" serializeAs="String">
    <value>0</value>
    </setting>
    <setting name="AppDataFolder" serializeAs="String">
    <value>PTI\LX2000</value>
    </setting>
    <setting name="LogFile" serializeAs="String">
    <value>PTStatus2000.log</value>
    </setting>
    <setting name="FirstLaunch" serializeAs="String">
    <value>True</value>
    </setting>
    <setting name="SettingsUpdateRequired" serializeAs="String">
    <value>True</value>
    </setting>
    <setting name="LocationX" serializeAs="String">
    <value>9999</value>
    </setting>
    <setting name="LocationY" serializeAs="String">
    <value>9999</value>
    </setting>
    <setting name="BetaUpdates" serializeAs="String">
    <value>False</value>
    </setting>
    <setting name="SWFWUpdateLocationBeta" serializeAs="String">
    <value>http://www.primera.com/downloads/Updates/LX2000/Windows/WebBeta/LX2000Update.xml</value>
    </setting>
    <setting name="SWFWUpdateLocation" serializeAs="String">
    <value>http://www.primera.com/downloads/Updates/LX2000/Windows/WebRelease/LX2000Update.xml</value>
    </setting>
    <setting name="PrinterDriverDLL" serializeAs="String">
    <value>ptbytxdrv13.dll</value>
    </setting>
    <setting name="LastUpdateCheck" serializeAs="String">
    <value />
    </setting>
    <setting name="UpdateCheckSpan" serializeAs="String">
    <value>9.99:99:99</value>
    </setting>
    <setting name="LastTotalPageCount" serializeAs="String">
    <value>0</value>
    </setting>
    <setting name="CurrentTotalPageCount" serializeAs="String">
    <value>0</value>
    </setting>
    <setting name="LastJobPageCount" serializeAs="String">
    <value>0</value>
    </setting>
    <setting name="LastPrintJobName" serializeAs="String">
    <value />
    </setting>
    <setting name="ColorCartridgeCost" serializeAs="String">
    <value>28.95</value>
    </setting>
    <setting name="BlackCartridgeCost" serializeAs="String">
    <value>54.95</value>
    </setting>
    <setting name="OrderInkLink_US" serializeAs="String">
    <value>http://www.primerastore.com/supplies/label-ink-cartridges/lx2000.html</value>
    </setting>
    <setting name="OrderInkLink_EU" serializeAs="String">
    <value>http://primeralabel.eu/europe/reseller/</value>
    </setting>
    <setting name="OrderInkLink_AP" serializeAs="String">
    <value>www.primera-ap.com</value>
    </setting>
    <setting name="PrinterSetupUtilityPath" serializeAs="String">
    <value>C:\Program Files\Primera Technology\Primera Color Label 2000\Bin\DeviceSetupLauncher.exe</value>
    </setting>
    <setting name="UpdateIPUtilityPath" serializeAs="String">
    <value>C:\Program Files\Primera Technology\Primera Color Label 2000\Bin\DeviceSetup.exe</value>
    </setting>
    </PTStatus2000.Properties.Settings>
    </userSettings>
    </configuration>

    I think this is the config that works with the firmware. Just I renamed this file and I made bridges in the print head of the inks. Now, I'm using refill with the original cartridge from Primera.
    I hope that this can help.
     
  8. Sep 1, 2017
    The Hat

    The Hat Printer VIP Moderator

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    9,242
    Likes Received:
    3,706
    Trophy Points:
    363
    Location:
    Wicklow Ireland
    Printer Model:
    Canon Rule in My House
    Welcome @J. Renrock, that sure is one was to say hello, are you sure you couldn’t have made your post longer... :lol:

    I wish others will have as much success with your method as you are having, I wonder could they copy and paste your config and use... :hu
     

Share This Page